Radionice

Lenta vremena velikih hrvatskih umova

 

Hrvatski školski muzej i Agencija za razvoj i promicanje STEM disciplina organizatori su radionica „Lenta vremena velikih hrvatskih umova“ koju vode dr.sc. Ivana Lončarek i dr.sc. Sanja Josef Golubić, a u radionicama sudjeluju učenici OŠ Prečko, OŠ grofa Janka Draškovića i OŠ Dragutin Domjanić.

 

Projektom „Lenta vremena velikih hrvatskih umova“ izvode se aktivnosti kojima se učenici na inovativan način upoznaju s velikim hrvatskim umovima i njihovim izumima kroz radionice koje su usmjerene na poticanje i razvoj kreativnog razmišljanja i rješavanja problema te stjecanje novih znanja na atraktivan način. Stazama čudesnih hrvatskih izuma poput pravih putnika kroz vrijeme učenici tajnama vlastitoga uma, kao su to činili najveći hrvatski izumitelji koji su obilježili našu i svjetsku povijest, poput pravih istraživača tragaju za skrivenim izumima i slijede tragove koji će im otkriti njihove tvorce. Rješavanjem zagonetki otkrivaju djeliće hrvatske znanstvene i kulturne povijesti te zajedno slažu lentu vremena koja će udružiti najistaknutije hrvatske izume i njihove autore.

 

Učenicima koji sudjeluju na radionicama bit će organiziran posjet znanstveno- istraživačkom laboratoriju u sklopu Instituta za fiziku, Instituta Ruđer Bošković i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Datum objave: 14.11.2018.