POLITIKA PRIVATNOSTI

HRVATSKI ŠKOLSKI MUZEJ, Trg Republike Hrvatske 4, 10000 Zagreb, OIB: 23485687544, ovim  Pravilima o zaštiti privatnosti objašnjava kako se služi osobnim podatcima dobivenima putem online obrazaca na web stranicama, e-mail komunikacijom, newsletter listama i ostalom poslovnom komunikacijom

 

Uvodne odredbe

Hrvatski školski muzej poštuje vašu privatnost te se obvezuje na zaštitu vaših osobnih podataka. Prikupljanje i čuvanje podataka izvodi se u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.

 

Podaci pokriveni sustavom politike privatnosti

Podatci koje od vas možemo tražiti i koji su zaštićeni:

 • ime i prezime
 • adresa e-pošte
 • broj telefona
 • radno mjesto/zvanje
 • ostali podaci koje navedete, a napomenete da želite da ostanu tajni.

U svako se doba možete odjaviti s naše mailing liste izričitom izjavom, nakon čega Hrvatski školski muzej neće koristiti vašim podacima.

Svrha dobivenih podataka

Osobne podatke koje ste dobrovoljno unijeli putem naših kontakt obrazaca, e-mail poruka, prijavom na newsletter listu ili drugom vrstom prijave, prikupljamo i obrađujemo radi održavanja kontakata s posjetiteljima, korisnicima i drugim zainteresiranim pojedincima i slanja obavijesti o aktivnostima Hrvatskog školskog muzeja.

Svi podaci koje Hrvatski školski muzej od vas dobije služe isključivo za:

 • što efikasniji odgovor na upit
 • organizaciju radionica
 • organizaciju stručnih vodstava
 • uvid u građu korisnicama
 • informiranje o svim našim aktivnostima
 • slanje pozivnica
 • internu obradu podataka za statističke ili poslovne izvještaje

Hrvatski školski muzej jamči da će se prikupljenim podacima koristiti samo u navedene svrhe. Prikupljeni podaci se pohranjuju i čuvaju u Muzeju tijekom vremenskog razdoblja propisanog Pravilnikom o zaštiti arhivskog i registraturnog gradiva HŠM-a i Posebnog popisa s rokovima čuvanja. Ustupanjem svojih osobnih podataka kroz sve oblike komunikacije dajete svoju izričitu suglasnost da vam se Hrvatski školski muzej može obratiti u navedene svrhe. Ukoliko ne želite da Hrvatski školski muzej kontaktira s vama, dužni ste o tome izričito pisanim putem izvijestiti Hrvatski školski muzej. U svakom primljenom e-mailu imate mogućnost odjave s mailing liste.

 

Sadržaj politike privatnosti

Vašu adresu e-pošte i ostale podatke ne stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama izvan Hrvatskog školskog muzeja na raspolaganje bez vašeg pristanka. Hrvatski školski muzej ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ako je to moguće, čim prije.

 

Kolačići i internetske tehnologije

Web stranice Hrvatskog školskog muzeja  mogu koristiti „kolačiće“ i druge tehnologije koje nam olakšavaju isporučivanje sadržaja i oglašavanje ovisno o vašim područjima interesa, zahtjeva i/ili analiziranje karakteristika vaših posjeta. Kolačići se ne mogu upotrebljavati za otkrivanje vašeg osobnog identiteta. Kad pristupate našim web stranicama, ova informacija poslužiteljima Hrvatskog školskog muzeja identificira vaš pretraživač. Želite li u bilo kojem trenutku izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu, možete ažurirati postavke svojeg internetskog pretraživača.

 

Promjena podataka

U svakom nam se trenutku možete obratiti kako biste pregledali svoje osobne podatke, ažurirali ih, ispravili ili izbrisali. Do tog se trenutka u navedene svrhe koristimo vašim starim podacima.

 

Vaša suglasnost

Popunjavajući formulare na ovoj stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne, da ste poslovno sposobni i ovlašteni raspolagati danim informacijama te da ste u cijelosti suglasni da Hrvatski školski muzej  vaše podatke upotrebljava i prikuplja u skladu sa zakonom i uvjetima ove politike privatnosti.

 

Transparentnost

Ako odlučimo mijenjati svoju politiku privatnosti, promjene ćemo postaviti na ovu stranicu tako da možete neprestano imati uvid u njih. Imate li još pitanja o prikupljanju, obradi i korištenju vaših osobnih podataka, molimo vas da se obratite našem povjereniku za zaštitu podataka.          

 

Autorstvo

Hrvatski školski muzej zadržava sva autorska prava na korištenje fotografija, prezentacija, tekstova i ostalih objavljenih materijala, u smislu pozitivnih zakonskih propisa u Republici Hrvatskoj. Fotografije, prezentacije, tekstovi i ostali materijal ne smiju se objavljivati, prodavati, javno ili privatno publicirati niti na bilo koji drugi način upotrebljavati bez suglasnosti Hrvatskog školskog muzeja. Svako nepridržavanje navedenih uvjeta iz povlači za sobom odgovornost i obvezu naknade štete.